4ο Συνέδριο
DISCUSS LEARNING 2022

Επαναπροσδιορίζοντας την εκπαίδευση εντός και εκτός σχολικής τάξης

5 Δεκεμβρίου 2022, 14.30 – 18.00 
Ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός», Αθήνα

Πλαίσιο συνεδρίου

Η έννοια της καινοτομίας στην σύγχρονη κοινωνία & την σχολική εκπαίδευση έχει πολλές παραμέτρους: πέρα από την λειτουργία των θεσμών αυτών, τους κανόνες & τις διαδικασίες που τους διέπουν μας ενδιαφέρει η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη σχολική τάξη. Ειδικά για την τελευταία, επικεντρωνόμαστε στα ψηφιακά εργαλεία, τις εφαρμογές, τις πλατφόρμες κλπ που αναδεικνύουν την καινοτομία  και πώς αυτά αντικατοπτρίζουν τις πρακτικές του σχολείου, σε ποιο βαθμό είναι βιώσιμα και κατά πόσο ενισχύουν τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών και μαθητριών. 

Η αλλαγή που συντελείται σε παγκόσμια κλίμακα τα τελευταία τρία χρόνια απαιτεί τόσο από την σύγχρονη οικογένεια  αλλά κύρίως από την εκπαιδευτική μονάδα να διαχειριστεί την πολυπλοκότητα και να αναπροσαρμόσει τα προγράμματα σπουδών και τις μεθόδους διδασκαλίας προκειμένου να εφοδιάσει τις νέες γενιές με όλα εκείνα τα προσόντα που θα χτίσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ανθεκτικές και ευέλικτες.

Με το βλέμμα προς τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης και τον ολιστικό επαναπροσδιορισμό της η IDEC διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά το Συνέδριο Discuss Learning 2022. Η θεματική του φετινού συνεδρίου είναι «Επαναπροσδιορίζοντας την εκπαίδευση εντός και εκτός σχολικής τάξης». Θα υλοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2022, στις 2.30 μμ στο Ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και εργαστήρια, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων με σκοπό εποικοδομητικές συζητήσεις.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να αποτυπώσει τη νεα πραγματικότητα που αφορά τόσο τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο και τους γονείς & κηδεμόνες με παιδιά από το Δημοτικό σχολείο ως το Λύκειο.

Θα δοθεί έμφαση στην ηλεκτρονική μάθηση και τον ψηφιακό κόσμο, που συμπορεύονται με κάθε τι πρωτοποριακό.

Ένας επιπλέον στόχος του συνεδρίου φέτος θα είναι να αναδείξει το ρόλο της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδωμένης συνδυαστικά με την καινοτομία και την δημιουργικότητα, προκειμένου να συγκεραστεί το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον προς όφελος της σύγχρονης οικογένειας αλλά και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστούν προσεγγίσεις που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητική κοινότητα και πώς αυτή μπορεί να γίνει πιο εύκολα διαχειρίσιμη από τους/τις εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, δημόσιων ή ιδιωτικών σχολείων, σε ανθρώπους που εργάζονται στην Εκπαίδευση γενικότερα, γονείς και κηδεμόνες και γενικά σε όσες και όσους επιδιώκουν τόσο την επαγγελματική όσο και προσωπική τους εξέλιξη σε θέματα Καινοτομίας εντός και εκτός σχολικής τάξης.

Σας περιμένουμε και φέτος επιστρέφοντας στις δια ζώσης συναντήσεις μας, προκειμένου να ανταλλάξουμε ιδέες, εμπειρίες και καλές πρακτικές, να ξε-μάθουμε για να ξαναμάθουμε και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας με έμπνευση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και τα δωρεάν, προσβάσιμα σε όλες/ους υλικά.

Θεματικές ενότητες

Ψηφιακός κόσμος &
πολιτιστική κληρονομιά  

 • Χρήση ψηφιακών μέσων για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
 • Σχολείο και μουσεία  

Γονείς &
δημιουργικότητα

 • Η σημασία των δεξιοτήτων & των ικανοτήτων των γονέων για την ανάπτυξη των παιδιών τους
 • Η δημιουργικότητα ως βασική παράμετρος της ομαλής ανάπτυξης των παιδιών 

Η συμπερίληψη
στην Β/θμια εκπαίδευση

 • Εκπαίδευση εκπαιδευτικών πάνω στη συμπεριληπτική διαχείριση της ΛΟΑΤΚΙ μαθητικής κοινότητας
 • Ένα νέο λεξιλόγιο συμπερίληψης για τους/τις ΛΟΑΤΚΙ μαθητές/τριες Λυκείου 

Πρόγραμμα


 • 14:30 – 15:00 
  Εγγραφές
 • 15:00 – 15:15 

  Καλωσόρισμα, Χαιρετισμοί
  Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Καθηγητής Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 • 15:15 – 15:30 

  Ομιλία
  Θεοφάνης Ορφανουδάκης Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.)

Ψηφιακός κόσμος και πολιτιστική κληρονομιά
   Συντονίστρια: Νεφέλη Δημοπούλου

Παράλληλα Sessions

Αίθουσα 1
Καλλιεργώντας τη δημιουργικότητα των παιδιών 
Συντονίστρια: Νεφέλη Δημοπούλου

Αίθουσα 2
Συμπερίληψη ΛΟΑΤΚΙ+ στην Β/βάθμια εκπαίδευση
Συντονίστρια: Ζωή Μπάτση

Εγγραφές


Στους συμμετέχοντες & τις συμμετέχουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Χώρος Διεξαγωγής

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, στο κέντρο της Αθήνας.

Σχεδιασμός & Διοργάνωση

Η IDEC Α.Ε. είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην συμβουλευτική επιχειρήσεων, σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας. Είναι ενεργή στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά από το 1989.

Στα 30 χρόνια της δραστηριοποίησής της έχει επιτύχει ένα συνδυασμό εμπειρίας και τεχνογνωσίας που εμπλουτίζεται συνεχώς με τις ιδέες και την καινοτομία των νέων συνεργατών της. Η IDEC Α.Ε. διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εξειδίκευσης αλλά και προϊόντων σε διάφορες θεματικές. Η προσέγγισή της πάντα με γνώμονα τον πελάτη, παρέχει ένα μοναδικό σύνολο ολοκληρωμένων υπηρεσιών και βοηθά στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου επιχειρηματικού και εκπαιδευτικού μέλλοντος.

Διευθυνση

Ηρώων Πολυτεχνείου 96, 18536 Πειραιάς

Τηλεφωνο

+30 210 4286227

Email

info@idec.gr

Συνδιοργανωτές


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π)

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο logo

Προγράμματα Erasmus+

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν δράσεις και αποτελέσματα από τα πιο κάτω συγχρηματοδοτούμενα έργα Erasmus+, που συμμετέχει η IDEC AE:

visitor project logo

VISITOR

Εικονικά Μουσεία στην εποχή του Covid-19

www.visitor-project.eu
Αριθμός έργου: 2020-1-FR01-KA226-SCH-095600

creative thinking for parents logo

Creative Parents

Ανάπτυξη δημιουργικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των γονέων με παιδιά σχολικής ηλικίας

www.creativethinking4parents.eu
Αριθμός έργου: 2020-1-LU01-KA204-063259

inclusion vocabulary logo

Inclusion Vocabulary

Δημιουργώντας ένα νέο λεξιλόγιο συμπερίληψης για τους/τις ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες λυκείων
inclusionvocabulary.infoproject.eu/ 
Αριθμός έργου: 2020-1-PT01-KA201-078604